Hlavní obsah

Max Romeo. Šedivé dredy se valí z Jamajky do Prahy

Novinky, Stanislav Dvořák

Když v roce 2008 vystupovala tato legenda v Praze poprvé, byl to pro fandy reggae velký svátek. Max Romeo odehrál skvělý koncert a 24. května se vrací na místo činu do pražského Lucerna Music Baru.

Článek

Na prvním koncertě v Praze zanechal Romeo ten nejlepší dojem, i ve vyšším věku působil jako suverénní a osobitý zpěvák a jeho kapela s dechovou sekcí i mladými backgroundovými zpěvačkami odvedla fantastický výkon.

Max Romeo nahrál svůj první singl už v roce 1965. Dodnes objíždí šedivý rastaman svět a připomíná staré hity ze zlaté éry jamajského reggae jako War In Babylon a nejznámější I Chase the Devil, kterou si od něj vypůjčili slavní Prodigy.

V roce 1968 ve Velké Británii vydal rocksteady hit Wet Dream, a zajistil si tak přístup k mezinárodnímu publiku. Později se lechtivým písničkám už tolik nevěnoval, do jeho tvorby proniklo rastafariánství a vážná poselství. Ve studiu spolupracoval třeba s Lee Perrym a dalších jeho alb se producentsky ujal Mad Professor nebo dokonce Keith Richards z Rolling Stones.

Vstupenky jsou za 490 korun v předprodejních sítích GoOut.cz, Ticketpro, Ticketportal a Eventim. Na místě 590 korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám