Hlavní obsah

Maurice Gibb z Bee Gees prohrál bitvu se slabým srdcem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LOS ANGELES

Britské sourozenecké trio Bee Gees, které dosáhlo hvězdné slávy v diskohorečce 70. let, přišlo o svého baskytaristu a zpěváka Maurice Gibba. Ve věku 53 let v noci na neděli zemřel v miamské nemocnici na Floridě, kam byl ve čtvrtek převezen s bolestmi břicha a kde následně prodělal infarkt.

Foto: Kateřina Hamrová

Hejtmanka Ústeckého kraje Jana Vaňhová a Miss Junior Ústeckého kraje 2010 Gabriela Brožíková.

Článek

"Jeho láska, nadšení a energie pro život zůstanou inspirací pro nás pro všechny," uvedla v prohlášení pro tisk rodina, která byla s Mauricem do posledního okamžiku.

U lůžka umírajícího byla jeho manželka Yvonne se dvěma dětmi i starší bratr Barry; třetí člen Bee Gees, Mauricovo dvojče Robin, stačil přiletět z Británie hodinu před smrtí.

Náhlý infarkt

Do nemocnice byl Maurice Gibb převezen již ve čtvrtek, poté, co se doma zhroutil kvůli bolestem břicha. Ještě před operací, která měla odstranit neprůchodnost střev, však zpěvák prodělal srdeční infarkt. Po chirurgickém zákroku byl jeho stav označen sice jako stabilizovaný, ovšem kritický. Později se nakrátko probral k vědomí a poznal své blízké, ale vzápětí se jeho stav zhoršil.

Květiny od fanoušků

Hned po zveřejnění zprávy o prominentním pacientovi se stala miamská klinika středem zájmu fanoušků Bee Gees, kteří přinášeli květiny. Pozdravení poslal i zpěvák Michael Jackson a Mauricova první manželka Lulu.

Maurice byl ženatý s Yvonne přes 25 let. Právě ona mu pomohla vyhrát bitvu s alkoholismem. Jeho mladší bratr Andy zemřel na infarkt ve věku 30 let v roce 1988 poté, co měl problémy s alkoholem a drogami.

Horečka sobotní noci

Maurice spolu s Robinem a Barrym patřili mezi největší hudební hvězdy 70. let. Při koncertech Bee Gees stál Maurice spíše v pozadí a zpíval refrény, byl však nedílnou třetinou slavné kapely.

K největším hitům Bee Gees patří skladby Stayin Alive, How Deep Is Your Love či More Than a Woman. Popularitě skupiny velmi prospěl film Horečka sobotní noci s Johnem Travoltou, k němuž Bee Gees nahráli hudbu. Uznávaného hudebního ocenění Grammy se jim dostalo sedmkrát.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám