Hlavní obsah

Martin Preiss převezme po Čechovi Milionáře

– PRAHA
Novinky, Věra Míšková

Novým moderátorem pořadu Chcete být milionářem? na TV Nova bude od poloviny října, počínaje 301. pokračováním, herec Martin Preiss, který vystřídá dosavadního moderátora Vladimíra Čecha. "Moderování Milionáře je pro mě výzvou," prohlásil Preiss při podpisu smlouvy.

Foto: Policie ČR

Hledaný Tomáš Bárta

Článek

Právu jméno nového moderátora v pátek sdělil tiskový mluvčí TV Nova Petr Kostka, který zároveň potvrdil, že důvodem odvolání Čecha bylo, že si "začal libovat v poloze hodného kamaráda soutěžících", což neodpovídá zamýšlenému modelu tohoto pořadu, jehož moderátor by měl být mrazivější. Čech se prý navzdory výtkám nechtěl tohoto způsobu moderování vzdát.

Nova měla o Preisse zájem

"TV Nova Martina Preisse sleduje a zajímá se o něj již delší dobu, objevil se i ve dvou silvestrovských pořadech," uvedl k výběru nového moderátora Kostka.

Syn herců Jany a Viktora Preissových vystudoval herectví na DAMU, hrál dva roky v Plzni a letos otevírá svou šestou sezónu v Národním divadle v Praze.Vedle divadelního herectví se věnuje výrazněji dabingu. Je milovníkem rychlých motorek.

Čech navenek nesmutněl

Při natáčení Milionáře 10. září bylo vše tak, jako při kterémkoli jiném. Vladimír Čech působil jako vždy klidně, vyrovnaně, byl usměvavý, přívětivý - prostě profesionál. A přitom teprve před dvěma dny vešla ve známost zpráva, která mezi diváky naší největší komerční televize zapůsobila jako bomba: Čech dostal padáka!

Nikdo se o blížícím se odchodu jedné z nejznámějších tváří Novy nezmínil - ani asistenti režie, ani produkční, ani sám režisér Vobrátílek, který si osobně přišel situaci zkontrolovat přímo na "plac". Zato obecenstvu nezůstal Vladimírův osud lhostejný: když se oblíbený moderátor objevil na scéně, zazněl bouřlivý potlesk, mnohem bouřlivější, než jaký mají diváci naordinovaný pro chvíle, kdy se natáčí.

V kuloárech se proslýchalo, že pořad prý bude moderovat kromě Martina Preisse Bára Štěpánová nebo Petr Jančařík.

Anketa

Myslíte si, že Martin Preiss dokáže nahradit při moderování Milionáře Vladimíra Čecha?
Ano
15,1 %
Ne
80,4 %
Nevím
4,5 %
Celkem hlasovalo 1202 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám