Hlavní obsah

Marta Jandová a Václav Noid Bárta pojedou na Eurosong

Právo, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zpěváci Marta Jandová a Václav Noid Bárta budou reprezentovat Českou republiku na letošní písničkové soutěži Eurovision Song Contest. Jejich duet Hope Never Dies poslala do evropské soutěže odborná porota složená z publicistů, muzikantů a zástupců České televize. Finále soutěže, která se koná ve Vídni, odvysílá ČT1 v přímém přenosu 23. května.

Foto: Archiv ČT

Marta Jandová bude zpívat na Eurosongu.

Článek

„Šestnáct let jsem žila v Německu, kde se na Eurosong dívají všichni, včetně nejdrsnějších rockerů, kteří si k televizi koupí basu piv. Je to pro ně velký večer, nejspíš i proto, že tuto soutěž dvakrát vyhráli. Pro mě to tím pádem bude dvojnásob zajímavé, protože vím, že se na to spousta mých kamarádů v Německu bude dívat,“ říká Marta Jandová.

Václav Noid Bárta ke své nominaci dodává: „Je to pro mě čest. Budeme se s Martou snažit, abychom neudělali Česku ostudu. Eurosong je dobrá soutěž, jen u nás ještě není tak zakořeněná, ale od kamarádů, kteří žijí v zahraničí, vím, že ji tam strašně prožívají, je to pro ně událost a svátek. “

Odborníci vybírali kromě interpretů také skladbu, se kterou ve Vídni vystoupí. K jejímu napsání byli osloveni autoři z Česka i Slovenska. Porota při výběru autory písniček neznala a až po finálním rozhodnutí se dozvěděla, že za písní Hope Never Dies stojí i její budoucí interpret Václav Noid Bárta.

Foto: Archiv ČT

Václav Noid Bárta písničku Hope Never Dies napsal a také ji zazpívá.

V porotě zasedli například hudební publicista a novinář Honza Dědek, hledač talentů Martin Červinka, redaktorka Českého rozhlasu Jitka Benešová či hudebník Michael Kocáb.

Letošní ročník Eurovision Song Contest 2015 se koná ve Vídni, Marta Jandová a Václav Noid Bárta na něm poprvé vystoupí v rámci druhého semifinálového kola.

Obě semifinále odvysílá jako exkurz do světa současné hudební zábavy kanál ČT art 19. a 21. května. Finále pak budou moci diváci sledovat v přímém přenosu na ČT1 23. května.

Všechna kola soutěže bude přímo z Vídně pro české diváky komentovat Aleš Háma.

Reklama

Výběr článků

Načítám