Hlavní obsah

Marek Ztracený napsal píseň k filmu o psu Gumpovi. V klipu si zahrál s Bolkem Polívkou

Právo, jaš, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zpěvák a skladatel Marek Ztracený napsal písničku Vítr do plachet (film Gump). Jde o titulní skladbu k filmu Gump – pes, který naučil lidi žít, který natočil režisér F. A. Brabec. V hlavních rolích ve videoklipu k ní se představují Marek Ztracený, Bolek Polívka a pes Gump. Na Novinkách.cz má premiéru.

Videoklip k písni Marka Ztraceného Vítr do plachet (film Gump)Video: Supraphon

 
Článek

„Když se objevila tahle nabídka, nevěděl jsem, o co se jedná. Pak jsem si ale poslechl audioknihu, a to mě přesvědčilo. Chvíli jsem se smál, chvíli byl dojatý, ten příběh se mnou hýbal, věděl jsem, že tohle se bude skládat samo,“ vysvětlil muzikant, kterému prý složení písničky trvalo dvanáct minut.

„Bylo to dost rychlé, protože jsem se v tom našel. Sám jsem měl v dětství jugoslávského šarpenince, obrovského psa, se kterým se dalo mluvit jako s člověkem. Medlina byla úžasná, všechny milovala, byla jako člen rodiny. Teď touží po psovi můj syn, takže stavíme barák se zahradou a už se rozhlížíme,“ dodal Marek Ztracený.

Režisér F. A. Brabec letos v létě natočil film Gump – pes, který naučil lidi žít, jehož scénář vznikl na základě knižní předlohy Filipa Rožka. Snímek o výjimečné lásce psa k člověku měl mít premiéru v českých kinech na začátku prosince, stejně jako mnoho dalších filmů se ale kvůli pandemii koronaviru „stěhuje“ na jaro 2021. Přesto v těchto dnech vznikly ke snímku ústřední píseň a videoklip

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám