Hlavní obsah

Manžel mi věnoval svou ledvinu, píše Tina Turner v knize

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výňatky z autobiografie Tina Turner: My Love Story zveřejnil o víkendu deník Daily Mail. V Británii a Severní Americe vyjde kniha o životě slavné americké zpěvačky Tiny Turner během října.

Foto: ČTK

Tina Turner na snímku z roku 2009.

Článek

Turnerová v ní mimo jiné prozradila, že podstoupila transplantaci ledviny, přičemž orgán jí daroval její manžel Erwin Bach. Čtyřiasedmdesátiletá zpěvačka uvedla, že trpěla ledvinovým onemocněním a činnost jejích ledvin se neustále zhoršovala. Její manžel se proto nabídl, že jí jednu svou ledvinu daruje. Turner se za něho vdala v roce 2013 po dlouholetém vztahu.

„Byla jsem ohromena jeho nabídkou,“ píše zpěvačka. „Když bylo po operaci, byla jsem šťastná a ulevilo se mi z toho, že jsme to celé přežili.“

Tina Turner, občanským jménem Anna Mae Bullocková, zahájila svou kariéru ve druhé polovině padesátých let minulého století v kapele Kings of Rhythm. Z ní vzešla formace Ike & Tina Turner Revue, ve které působila se svým tehdejším manželem a díky níž se proslavila. Duo v roce 1991 zařadili do rock'n'rollové síně slávy.

Zpěvačka má na svém kontě osm cen Grammy a celosvětově prodala téměř 200 miliónů alb. Magazín Rolling Stone ji zařadil do svého žebříčku sta nejlepších interpretů a interpretek všech dob.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám