Hlavní obsah

Mám Parkinsona, oznámil Alan Alda ze seriálu MASH

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký herec Alan Alda v úterý uvedl v pořadu CBS This Morning, že trpí Parkinsonovou nemocí. Dozvěděl se to prý už před více než třemi lety.

Foto: 20th Century Fox

Seriál MASH a Alan Alda (v pozadí jeho parťák Wayne Rogers)

Článek

„Byl jsem diagnostikován, je to tři a půl roku, a vedu od té doby normální život. Hrál jsem, dával rozhovory, pomáhal v Alda Centru,“ řekl herec, který prý necítí žádné vážné symptomy.

Dvaaosmdesátiletý herec Alan Alda začínal už v padesátých letech v televizních seriálech a později měl také desítky rolí u filmu. Všechny jeho role ale ztrácejí lesk vedle kultovního seriálu MASH, kde si zahrál vojenského lékaře jménem Hawkey Pierce. To mu vyneslo mimo jiné šest Zlatých glóbů a dvě ceny Emmy. Slávu seriálu už nikdy nepřekonal, menší role ale dostával až do současnosti.

Foto: Tristar Pictures

Alan Alda a Diane Keatonová (Tajemná vražda na Manhattanu)

Vedle série MASH se objevoval ve filmech Woodyho Allena, jako jsou Tajemná vražda na Manhattanu nebo Zločiny a poklesky, a v mnoha dalších - například Čtyři roční období, Město šílenců, Po čem ženy touží, Letec a v poslední době Most špiónů.

Reklama

Výběr článků

Načítám