Hlavní obsah

Malina Brothers oslaví deset let dokumentem, turné a vydáním DVD

Právo, jaš, kul

Zprvu to byl boční projekt hudebníků z české countryové, bluegrassové a folkové scény. Ostrý start, vyprodané koncerty, turné v USA, tři alba nebo spolupráce s Dylanovým spoluhráčem Charliem McCoyem či zpěvačkou Kateřinou Garcíou ale udělaly z Malina Brothers svébytné hudební těleso. V příštím roce oslaví deset let existence.

Foto: archiv kapely

Malina Brothers chystají oslavy.

Článek

Kapela spustila předprodej na výroční turné 2020 a chystá autobiografický dokument Kluci od Metuje. Připravuje též DVD z koncertu z brněnského Sono Centra.

Koncertní turné odstartuje 25. ledna 2020 v ostravském klubu Parník. Následující den se představí ve Zlíně, další v Olomouci, pak v Brně, Znojmě, Svitavách a Náchodě, kde zahraje v poslední lednový den. V únoru naváže 23. v Sedlčanech. Turné vyvrcholí 29. dubna koncertem v Hradci Králové s tamní filharmonií.

Foto: archiv kapely

Malina Brothers za sebou mají i turné v Americe.

V kapele Malina Brothers se před deseti lety sešli bratři Malinové, banjista Luboš (Druhá tráva), kytarista Pavel a houslista Josef, a kontrabasista Pavel Peroutka. Čtveřice pak spolupracovala s Robertem Křesťanem, Pavlem Bobkem, Věrou Martinovou, kapelou Lucie, Charliem a dalšími, a současně budovala vlastní kariéru.

„Koncertní program na výroční turné jsme sestavili z toho nejlepšího, co se nám podařilo za deset let zaznamenat na tři alba. A součástí DVD bude i zpěvník ilustrovaný grafikami Luboše Maliny,“ popisuje houslista Josef Malina. Výpravné DVD i dokument o kapele vyjdou v lednu před zahájením turné.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám