Hlavní obsah

Magnesia Litera násobí prodeje

Právo, František Cinger

Nově vyhlášený čtrnáctý ročník knižních cen Magnesia Litera, jenž byl obeslán 349 přihláškami, tedy stejně jako loni, by měl opět pomoci kvalitním českým i překladovým knihám.

Foto: nakladatelství Academia

Průvodce protektorátní Prahou Jiřího Padevěta se prodalo 10 400 výtisků.

Článek

Podle pořadatelů se minimálně zdvojnásobil prodej vítězných knih. V případě hlavní ceny Průvodce protektorátní Prahou od Jiřího Padevěta se celkem prodalo 10 400 výtisků, z toho více než čtyři tisíce kusů po vyhlášení nominací. Výraznější růst zaznamenaly prodeje vítězné knihy kategorie Litera pro děti a mládež. Obrázkové encyklopedie Hlava v hlavě se prodal trojnásobek původního nákladu. Zdvojnásobil se i prodej vítězné prózy Emila Hakla Skutečná událost na celkových 2500 výtisků.

Slavnostní ceremoniál se letos bude opět konat v prostorách Nové scény Národního divadla v Praze 14. dubna od 20 hodin, moderovat ho budou společně Jiří Havelka a Daniela Písařovicová. Předávání bude vysílat ČT art přímým přenosem.

Nominovaní autoři budou mít možnost představit knihy na čtyřech zdarma přístupných autorských čteních v Knihovně Václava Havla v Praze vždy ve středu od 18. března do 8. dubna.

Nejvíc přihlášených knih – celkem tři – má spisovatelka a ilustrátorka Renáta Fučíková, všechny v kategorii knihy pro děti a mládež. Titulárním partnerem cen je společnost Karlovarské minerální vody a i letos odmění autora Magnesia Litera – Knihy roku prémií 200 tisíc Kč.

Partnerem Ceny čtenářů je knihkupectví Kosmas, hlasovat lze do 3. dubna.

Reklama

Výběr článků

Načítám