Hlavní obsah

Mafiánská sága Sopranovi zamíří do kin. Bude to retro

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podle amerického serveru Variety jedná herec Alessandro Nivola o hlavní roli ve filmu podle slavné a kritikou uznávané série Sopranovi. Film, který se jmenuje The Many Saints of Newark, má být prequelem série a odehrává se dlouho před jejím dějem, v Americe šedesátých let.

Foto: Profimedia.cz

Alessandro Nivola

Článek

Hlavní postava (Moltisanti) je strýc Tonyho Soprana, kterého hrál v seriálu James Gandolfini. Sám se tam nikdy neobjevil, protože v té době už byl mrtvý. Mluvilo se o něm jako o jednom ze zakladatelů mafiánského rodu, který se Sopranovým otcem vytvořil z malého pouličního gangu v New Jersey velkou „rodinu“. Režie se ujme Alan Taylor, scénář sepsali tvůrce seriálu David Chase a Lawrence Konner.

Alessandro Nivola patřil zatím spíše k hercům vedlejších rolí a není moc slavný. Role ve velkém filmu by mohla znamenat kariérní průlom. Nedávno byl nominován na Britskou cenu nezávislého filmu za ztvárnění rabína Kupermana ve filmu Disobedience. Hrál také v málo známém snímku Jarona Albertina Weightless a objeví se v dosud neuvedené komedii s Jessem Eisenbergem The Art of Self Defense.

Foto: HBO

Seriál Sopranovi

Seriál Sopranovi (nebo také Rodina Sopránů), který se vysílal v letech 1999-2007, je považován za jeden z nejlepších v dějinách. Měl vynikající recenze a sbíral ceny Emmy i Zlatý Globus.

Hlavní postavou série byl mafiánský bos Tony Soprano, který měl manželku i děti, před nimiž předstíral, že je úplně normální pracující otec. Manželku podváděl a měl s ní vyhrocené konflikty, do toho ještě problémy s konkurencí, stále drzejší a odbojnější děti a synovec, který by chtěl být jeho nástupcem - není divu, že se Tony trochu hroutil. Rozhodnul se proto chodit na  psychoterapii, což ale musel před celým okolím tajit.

Reklama

Výběr článků

Načítám