Hlavní obsah

Madonně je padesát

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přestože nepatří k oslnivým zpěvačkám, nahrává většinou průměrné desky a jako herečka je vysloveně špatná, patří Madonna k největším celebritám planety. Právě oslavuje padesáté narozeniny.

Foto: Eric Gaillard , Reuters

Madonna

Článek

Životní jubileum se termínově střetlo s obdobím příprav na nadcházející koncertní turné Sticky & Sweet. Na začátku týdne si Madonna při choreografické zkoušce v New Yorku podvrkla kotník. Má ho zpevněný, je pod dohledem lékaře a přeje si, aby mohla na turné vyjet podle plánu a nemusela první koncerty zrušit. Je to koneckonců turné k jejím padesátinám. Začít by mělo 23. srpna ve velšském Cardiffu a skončí 30. listopadu v Mexico City.

Madonna se narodila jako Madonna Louise Veronica Ciccone v roce 1958 v Bay City v Michiganu jako třetí z osmi dětí. Po otci je Italka, po matce francouzská Kanaďanka. V roce 1978 odjela do New Yorku, kde se mimo jiné pózovala pro akty. Dostala se i na stránky časopisů Playboy a Penthouse, dodnes jsou její obrázky žádaným artiklem.

První album s názvem Madonna vydala v roce 1983. Záhy přišla na to, že v dnešním světě šoubyznysu je hudbu nutné podpořit vizáží. Zprvu vsadila na vzhled prosté holky z ulice. S deskou True Blue (1986) se ale změnila ve vyzývavou blondýnu a postupně se soustředila i na sexuální provokace. V roce 1990 natočila s režisérem Alekem Keshishianem film S Madonnou v posteli, který se stal ve své době kultovním a velmi diskutovaným.

Seriózní image zvolila až v 90. letech. Roku 1996 zahrála Evu Prónovou ve filmu Evita. V posledních letech se vrhla na taneční hudbu. Album Confessions On A Dance Floor bylo bídné, ovšem na letošní novince Hard Candy se podstatně zlepšila.

Od roku 2000 je provdaná za britského režiséra Guye Ritchieho, se kterým vychovává syna Rocca, svoji starší dceru Lourdes a také adoptovaného malawského chlapce Davida. Žijí v Londýně, kde Madonna začala psát i knížky pro děti.

Bulvární listy v posledních dnech také hlásí, že její vztah s manželem se po psychoterapeutickém sezení v New Yorku zásadně zlepšil a dvojice to hodlá dát tento měsíc najevo při ceremoniálu v Londýně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám