Hlavní obsah

Lucie Bílá: Paní Hegerové se budu klanět

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na slavnostním udílení cen Akademie populární hudby Anděl si odnesla první cenu v kategorii zpěvačka roku Lucie Bílá. "Slyšela jsem loňskou desku Hany Hegerové a během prvních pár tónů mě zasáhla. Obdivuji ji a vždycky se jí budu klanět. Dostat cenu místo ní je zvláštní. Kdyby to bylo na mně, získala by ji ona," řekla Lucie Bílá v rozhovoru pro Právo.

Článek

Tvrdíte, že jste nečekala, že ještě obdržíte Anděla. Proč?

Několik cen od Akademie populární hudby už mám a je pravda, že jsem si je vždycky přála. Zdálo se mi ale, že v nominaci, ve které je paní Hegerová, je troufalé na Anděla myslet. Jsem ale šťastná, že ho mám, a musím říci, že mě to dojalo. Rok 2010 byl pro mě skvělý.

Proč si myslíte, že se zpěvačkou roku měla stát Hana Hegerová?

Slyšela jsem její loňskou desku a během prvních pár tónů mě zasáhla. Paní Hegerové přeju všechno nejlepší. Obdivuji ji a vždycky se jí budu klanět. Dostat cenu místo ní je zvláštní. Kdyby to bylo na mně, získala by ji ona.

Býváte úspěšná v anketě Český slavík, letos jste získala dva Anděly. Co vás bude motivovat dál?

Například můj partner, se kterým máme spoustu krásných plánů. Rozjíždíme i další sezónu muzikálu Carmen, chystáme se s kapelou na jarní turné a připravujeme už i vánoční turné, protože to loňské bylo velmi úspěšné. S týmem bychom na ten loňský rok rádi navázali.

Reklama

Související články

Anděly sbírali Nightwork, Koller i Bílá

Ve středu byly v Praze vyhlášeny české hudební ceny Anděl. Nejvíce si jich odnesla skupina Nightwork (3), ale s prázdnou neodešli ani David Koller, Lucie Bílá...

David Koller: Myslel jsem, že vyhraje Muk

Zpěvákem roku se stal na středečním udílení cen Akademie populární hudby David Koller. "Překvapilo mě to trochu nemile. Petrovo loňské úmrtí pro mě byla docela...

Výběr článků

Načítám