Hlavní obsah

Lucie Bílá bude zpívat se skupinou Arakain

Právo, Jan Šída

Pražská rocková skupina Arakain oslaví Kristova léta, tedy třicet tři roky existence, společně se zpěvačkou Lucií Bílou. Odehrají v rámci turné Arakain & Lucie Bílá XXXIII dvacet čtyři koncerty.

Foto: Právo - Jan Handrejch

Se skupinou Arakain vystoupí i zpěvačka Lucie Bílá.

Článek

Ten první, v Polné u Jihlavy, proběhne 6. března a již dnes je beznadějně vyprodaný. Naposledy v rámci této koncertní šňůry budou moci fanoušci kapelu vidět 15. května v Jindřichově Hradci.

„I ten, kdo chodí pravidelně na koncerty skupiny Arakain, bude určitě překvapen něčím novým,“ sliboval kapelník a kytarista Jiří Urban.

Pro jarní turné připravil Arakain společný singl s duetem Ty a já, který Lucie Bílá zpívá se zpěvákem skupiny Janem Toužimským. „Mám krásný duet s Honzou, který napsal právě on. Až přijde čas, natočíme k němu i klip. Víte, já a členové skupiny jsme byli vždy dobří kamarádi a máme se rádi i teď. A to je na jevišti vždycky znát. Těším se opravdu moc a vím, že mě čekají s Arakainem opravdu nádherné chvíle,“ svěřila se se svými pocity zpěvačka.

Foto: Právo - Jan Handrejch

Pro jarní turné připravil Arakain společný singl s duetem Ty a já, který Lucie Bílá zpívá se zpěvákem skupiny Janem Toužimským.

Skupina má za sebou velmi úspěšný rok 2014. Vydala nové řadové album Adrenalinum, které chválili nejen fanoušci, ale i odborná kritika, a celý jeho náklad je v současné době vyprodán.

Dobrý rok měla i Lucie Bílá. Kromě koncertů účinkovala v muzikálu, zahrála si ve filmu a vše završila ziskem Zlatého slavíka. „Ráda bych řekla jednu větu, která je pro mě opravdu důležitá. Jestli má Lucie Bílá nějaké koule, tak je má díky skupině Arakain. A navíc jsem se s touhle kapelou naučila zpívat od podlahy a nezničit si hlasivky. A to je také kumšt, “ uvedla zpěvačka.

Celé turné absolvuje se skupinou Arakain a Lucií Bílou v roli předkapely skupina Absolut Deafers. Část koncertní šňůry odjede i českobudějovická formace Menhir, která na ní chce pokřtít své nové album.

Bývalý dlouholetý zpěvák skupiny Arakain Aleš Brichta svou účast na vzpomínkovém turné odmítl.

Reklama

Výběr článků

Načítám