Hlavní obsah

Luba Skořepová pokřtila svou knihu Nejsem už holka

Právo, (rh)

Nejsem už holka je titul v pořadí sedmnácté knihy píšící herečky Luby Skořepové, kterou představila v úterý odpoledne v historické budově pražského Národního divadla, na jehož jevištích strávila více než pětašedesát let.

Foto: Právo - Jan Šída

Luba Skořepová s autorkou knihy M. Formáčkovou

Článek

Napsala ji spolu s redaktorkou a publicistkou Marií Formáčkovou a vydává ji nakladatelství Albatros. Dalším plodem jejich spolupráce je i kuchařka hereččiny maminky, která se na trhu objeví po Novém roce.

„Ve svých ostatních knihách jsem psala spíš o divadle a o svých kolezích, ale moc osobního v nich nebylo. Tuhle jsem napsala se svou kamarádkou, které jsem před diktafonem na sebe prozradila opravdu hodně, včetně svých milenců,“ řekla Luba Skořepová na křtu knížky. Za kmotry byli její herečtí kolegové Bára Hrzánová, Dana Batulková, David Prachař, šéf činohry Národního divadla Michal Dočekal a na cestu jí zazpívala i Eva Pilarová.

„Je osobitá, nepřehlédnutelná, svérázná. I ve svých 91 letech stále hraje v divadle a natáčí filmy. Do jejího světa se vejde odhalování tajů přírody, astrologie, numerologie, zahrada a příroda, sběr léčivých bylin a polodrahokamů. Patří do něj i lásky, kolegové, kolegyně, přátelé a řada tajemství,“ píše se na přebalu knížky, která se od čtvrtka objeví na pultech knihkupectví.

Může se Vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám