Hlavní obsah

Loops z Colours šikovně balancuje folk, rock i world music

Novinky, Stanislav Dvořák

Jihoafrický zpěvák a muzikant Jeremy Loops, který je znám domácímu publiku z festivalu Colours of Ostrava, zavítá 12. února do Lucerna Music Baru v Praze.

Foto: Arts Marketing

Jeremy Loops

Článek

Jeremy Loops kombinuje živé hraní a zpěv se smyčkami a proplétá se mezi popem, rockem, folkem, hip hopem i reggae. Jako rodák z Kapského města musel nutně něco pochytit z afrických melodií a rytmů, kterými nenápadně obohacuje své folk-rockové písničky. Proslavil se skladbou Down South, jež se v Jihoafrické republice stala číslem jedna na iTunes, dostal pozvání na velké festivaly a vydal debutové album Trading Change, se kterým prorazil do Evropy a USA.

Zvýšené popularity využívá pro ekologickou organizaci Greenpop sázející stromy před školami, sirotčinci a komunitními centry a bojující proti k přírodě necitlivému odlesňování. Nejprve v Jihoafrické republice, pak v Zambii a dnes i jinde ve světě vysadil Greenpop na desítky tisíc stromů. „Doufám, že v určité chvíli se každý podívá na svět okolo sebe a začne se ptát. Nejsem zastáncem drastických změn. Musíme být realističtí, dělat menší změny, které když se sečtou, pak budeme žít zelenější život,” řekl.

Koncert uvádí Colours Selection. Vstupenky jsou v prodeji v síti GoOut za 550 Kč.

Reklama

Výběr článků

Načítám