Hlavní obsah

Literární Monoskop v Akropoli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O lásce a kouzlech bude pojednávat další pokračování Monoskopu, populární literárně-hudební šou, kterou opět uvedou Igor Malijevský a Jaroslav Rudiš v neděli 26. února v pražském Paláci Akropolis.

Článek

Jaroslavu Rudišovi jsme se dovolali do divadelní restaurace, odkud vysvětluje: "Největší kouzlo je láska. Ale existuje i mnoho dalších kouzel. Například tatarský biftek," říká Rudiš. Podle něj je na kouzlech založená i dnešní literatura. "Málokdo to přizná, ale při psaní nejde o nic jiného, než o čarování. Bohužel se to ne vždy povede tak jako tatarák."

Večer bude jako obvykle plný hostů. Vystoupí originální básnířka a pornografická publicistka Věra Dumková, multižánrová zpěvačka a kytaristka Zuzana Dumková, která přednese své autorské písně v češtině, angličtině a svahilštině, básník, kouzelník a performer známý mimo jiné z každoročních prvomájových merend na pražském Petříně Ondřej Linhart a pan Rumburak.

Igoru Malijevskému jsme se dovolali do jídelny závodního stravování. "Přiďte se podívat!" řekl nám úsečně a myslel tím pražskou Akropolis.

Monoskop

Literární šou pro živé i mrtvé o Lásce a Kouzlech, neděle 26. 2. v pražském Paláci Akropolis. Uvádějí Igor Malijevský a Jaroslav Rudiš, jako hosté vystoupí sestry Věra a Zuzana Dumkovy a Ondřej Linhart. Vstupné 90 Kč, šou začíná po zprávách (19:55).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám