Hlavní obsah

Lidé se nikdy nepřestanou zamilovávat, tvrdí Chris Geddes z Belle and Sebastian

Právo, Šárka Hellerová

Skotská kapela Belle and Sebastian vystoupí v pondělí v Praze. Klávesista Chris Geddes řekl Právu: "Láska je obvyklé téma, ale lidé se nikdy nepřestanou zamilovávat. Dokud to tak bude, bude k tomu co říci."

Foto: archiv, Právo

Belle And Sebastian vystoupí v pondělí v pražském Roxy.

Článek

Existujete již patnáct let. Jakým způsobem to jubileum oslavíte?

Loni jsme po delší době opět začali víc fungovat. Nebylo to ale proto, že bychom si chtěli odškrtnout patnácté výročí. V podstatě zatím nemáme nic v plánu.

Pocházíte z Glasgow. Je to hudebně zajímavé město?

Vzhledem k tomu, jak je to velké město, se tam toho v posledních asi pětadvaceti letech odehrává opravdu hodně. A vždy je tam na co zajít do klubu. U naší generace hudebníků dokonce cítím stejné vlivy. Například nikoho z nás neminul pop 60. let.

Po roce 2008 jste měli pauzu a věnovali jste se různým projektům. Získali jste díky tomuto období nový náhled na hudbu Belle And Sebastian?

Já osobně jsem se tehdy hodně věnoval dýdžejování a díky tomu jsem získal hlavně nové přátele. Skrz ně jsem se dostal k nové hudbě a poznal jsem mnoho kapel, o kterých jsem dřív neměl tušení. Také jsem dost produkoval. To všechno mi do hudebního náhledu přineslo svěží vánek.

Vaše nové album se jmenuje Belle And Sebastian Write About Love (Bella a Sebastian píší o lásce). Dá se o ní napsat ještě něco nového?

Myslím, že ano. Kromě toho mám pocit, že popové písničky ani nemohou být o jiných věcech. Je třeba, aby vzbuzovaly silné pocity. Jistě, láska je obvyklé téma, ale lidé se nikdy nepřestanou zamilovávat. Dokud to tak bude, bude k tomu co říci.

Co je dobrého na tom, být v současné době profesionálním muzikantem?

Člověk to ani nebere jako práci. Kdyby to nebyla naše práce, stejně bychom ve volném čase hráli, abychom se pobavili. Máme navíc možnost procestovat svět a potkávat zajímavé lidi. Nechtěl bych být fotbalistou nebo tak něco. Mám nejlepší práci, jakou si umím představit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám