Hlavní obsah

Libuše Šafránková a Vladimír Menšík se stali hvězdami českých srdcí

Novinky, toh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA
Aktualizováno

Libuši Šafránkovou a Vladimíra Menšíka zvolili lidé hvězdami svých srdcí. Vyplynulo to z ankety České televize vyhlášené v pražském vinohradském divadle. Mezi další držitele cen patří například Adina Mandlová, Helena Růžičková, Stella Zázvorková či Josef Abrhám.

Foto: Repro ČT, Novinky

Prvenství v anketě Hvězda mého srdce získala Libuše Šafránková.

Článek

"Milá princezno českého filmu, právě jsi se stala královnou," řekl Zdeněk Svěrák Šafránkové, když ji předával cenu. Mezi další držitele cen patří řada osobností, které již nežijí, stejně tak jako stále se na televizních obrazovkách či filmových plátnech objevující.

Cenu například dostala Iva Janžurová, která se však předávání nemohla účastnit, či Hana Maciuchová. Té již před časem patřil večer cen TýTý, kde ji diváci zvolili absolutním vítězem a nejlepší herečkou roku. Na čtvrtém místě skončila Jiřina Bohdalová.

"V životě se stávají situace nepěkné. Jednou je člověk nahoře, podruhé dole. Já se nyní cítím nahoře. Děkuji za ten krásný pocit, jaký teď mám," řekla Bohdalová a jistě tím reagovala ještě na čerstvou aféru týkající se zveřejnění jejích fotografií v bulvárním tisku.

Dalšími oblíbenými herci a herečkami, které si diváci zvolili jsou Tatiana Vilhelmová, Miloš Kopecký, Tomáš Holý, Jaroslav Marvan či Josef Abrhám. Ten skončil na desátém místě a cenu převzal z rukou Jiřiny Jiráskové.

:. Jiřina Jiráskováfoto: Novinky/Repro ČT

„Známe se nějakých čtyřicet let, ale stejně mě to dojímá,“ řekla Jirásková Abrhámovi, když mu cenu podávala.

Během večera diváci hlasovali o první třech místech. O ně bojovaly mezi herečkami Dana Medřická, Nataša Gollová, mezi herci pak Vlasta Burian, Vladimír Menšík a Rudolf Hrušínský.

Výsledky ankety ČT Hvězda mého srdce:
pořadíherečkaherec
1.Libuše ŠafránkováVladimír Menšík
2.Dana MedřickáVlasta Burian
3.Nataša GollováRudolf Hrušínský
4.Jiřina BohdalováOldřich Nový
5.Iva JanžurováIvan Trojan
6.Helena RůžičkováJan Werich
7.Adina MandlováTomáš Holý
8.Hana MaciuchováJaroslav Marvan
9.Tatiana VilhelmováMiloš Kopecký
10.Stella ZázvorkováJosef Abrhám

Reklama

Výběr článků

Načítám