Hlavní obsah

Líbání pod dohledem režiséra ve filmu Zlatý podraz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Romantické scény Zdeňka Piškuly či Filipa Březiny ve filmu Zlatý podraz musely být přesně podle režiséra Radima Špačka.

Trailer k filmu Zlatý podrazVideo: Falcon

 
Článek

Do filmu o lásce, přátelství a naději patří i polibky. Takže nechybí ani ve filmu Zlatý podraz. Filip Březina a Patrycja Volny (šťastné a nejsmutnější líbání), Zdeněk Piškula (překvapivý polibek s se Simonou Lewandowskou), Martin Kvapil a Jan Mansfeld nešetří polibky ve veřejném domě. Tam se přidal i Zdeněk Piškula.

Podle pamětníků bydleli basketbalisté na mistrovství Evropy v Ženevě v roce 1946 ve vykřičeném domě. Ten se rekonstruoval, bylo tam tedy levně, přebývalo tam jen pár dívek. Ty se ale staly fanynkami Čechoslováků a slavily s nimi vítězství.

Film začíná v roce 1938. Hlavní linii snímku tvoří osudová láska mladého právníka a sportovce Franty (Filip Březina) k tanečnici Michelle (Patricia Volny), s kterou se seznámí na poválečném Mistrovství Evropy v basketbalu v Ženevě. Michelle je osudem pronásledovaná dívka, která prchla z vlasti před Stalinem i Hitlerem. Jejich příběh, který kromě politiky ovlivní i dva protikladní jedinci trenér Valenta (Stanislav Majer) a funkcionář Hrabal (Ondřej Malý), vrcholí v roce 1951, kdy Evropu už na mnoho let rozdělila železná opona.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám