Hlavní obsah

Letošní Respect zamíří ke kořenům ska i klezmeru

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praotec ska Desmond Dekker, Jamaica All Stars nebo David Krakauer (Klezmatics) budou 2. až 4. června hvězdami pražského festivalu Respect.

Článek

Jamajské orgie zahájí v pátek 2. června na Štvanici Desmond Dekker, který je ještě starší legendou (ročník 1942) než mediálně nejproslulejší Bob Marley. Začínal ve stejné době jako Beatles a dodnes můžete občas slýchat jeho nejznámější písničku Israelites.

Další svěží strejdové z Jamajky jsou združeni ve skupině Jamaica All Stars. Kapela se skládá ze zasloužilých veteránů, např. bývalého  trumpetisty Skatalites nebo bubeníka Boba Marleyho. Dále přijede představitel afrobeatu Tony Allen či Soul Rebels of Desert Blues z Mali. Z úplně jiného soudku je pak klarinetista David Krakauer, zakládající člen Klezmatics a stěžejní postava stylu zvaného klezmer.

Kromě jmenovaných vystoupí na Respectu i řada českých world-music a alternativních souborů. Detaily nejdete na stránce www.respectmusic.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám