Hlavní obsah

Letopisy Narnie na červeném koberci

Právo, míš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve velkém stylu s hereckými hvězdami se v úterý večer uskuteční v pražském kině Palace Cinemas Slovanský dům světová premiéra hollywoodského fantasy filmu Letopisy Narnie: Princ Kaspian. Tvůrci a herci už jsou připraveni, v pondělí poskytovali rozhovory českým i zahraničním novinářům, kteří se na premiéru sjeli do Prahy z celého světa.

Článek

V úterý jsou na pořadu interview pro televizní štáby, odpoledne tisková konference a pak už slavnostní příchod po červeném koberci. „Potřebovali jsme lesy a sníh a dostali jsme řadu doporučení, že v Čechách najdeme nejen to, ale také výtečný štáb a dobré podmínky k práci,“ řekl Právu producent Mark Johnson o tom, proč se rozhodl natáčet v Česku.

„Druhým důvodem byly moje vzpomínky na to, jak jsme tu před sedmnácti lety natáčeli film Stevena Soderbergha Kafka s Jeremy Ironsem v titulní roli. Ty vzpomínky byly krásné,“ dodal producent, který míní, že Letopisy jsou určeny trochu mladšímu publiku než Pán prstenů a Harry Potter.

Režisér Andrew Adamson, který má na svém kontě vedle Letopisů také první dva díly Shreka (třetího produkoval), Právu přiznal pravdivost rčení, že nejtěžší práce je s dětmi a se zvířaty.

„Se zvířaty je to ještě o něco těžší než s dětmi. A také je obtížné najít správné prostředí a vytvořit v něm odpovídající atmosféru. Ten příběh je nakonec až na posledním místě,“ zasmál se Adamson, který pro třetí díl předá taktovku Michaelu Aptedovi. „Druhý díl byl akčnější než první, třetí by měl být zase dobrodružnější,“ poznamenal Adamson.

Reklama

Výběr článků

Načítám