Hlavní obsah

Letní slavnosti staré hudby inspirované přírodou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do pražských paláců, klášterů i chrámů zvou od 19. července do 4. srpna Letní slavnosti staré hudby na díla známých i méně známých skladatelů renesance i baroka. Podtitul letošního ročníku Natura napovídá, že kromě hudby půjde i o přírodu.

Foto: Maarten Geukens

Letní slavnosti staré hudby zahájí vlámský soubor Dionysos Now!

Článek

V podání předních zahraničních souborů a domácího ansámblu Collegium Marianum zazní díla inspirovaná zvuky zvířat, zahradami, květinami, živly, krajinou, přírodními božstvy a dalšími bytostmi spjatými s přírodou.

Festival zahájí 19. července v Emauzském klášteře vlámský vokální soubor Dionysos Now!, který v programu nazvaném Lilium angelicum vzdá poctu skladateli 16. století Adrianu Willaertovi.

V dalších festivalových večerech vystoupí například mistři cembala Aapo Häkkinen (Finsko) a Marcos Magalhaes (Portugalsko), kteří nabídnou hudební imitace ze světa zvířat a živlů.

Španělský soubor La Bellemont s originálními historickými nástroji povede vokální a instrumentální dialog mezi renesančním Španělskem a Itálií. Německou sopranistku AnnuLenu Elbert doprovodí trojice vynikajících instrumentalistek v programu věnovaném přírodním inspiracím v díle Georga Philippa Telemanna a Georga Friedricha Händela.

Různé tváře vodního živlu přiblíží německo-jihoamerický soubor Los Temperamentos. Festival uzavře 4. srpna rezidenční ansámbl Collegium Marianum, který spolu s italskou sopranistkou Robertou Mameli bude vybírat z děl Vivaldiho a Händela.

Součástí festivalu jsou i mezinárodní mistrovské interpretační kurzy Akademie Versailles a interpretační semináře.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám