Hlavní obsah

Letní shakespearovské slavnosti od června

Právo, rh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letní shakespearovské slavnosti 2018 zahájí 26. června na Pražském hradu premiéra méně známé komedie Dobrý konec všechno spraví v překladu Martina Hilského a v režii Jana Antonína Pitínského.

Foto: Viktor Kronbauer

Jaroslav Plesl jako Hamlet loňské premiéry Letních shakespearovských slavností.

Článek

Z inscenací předchozích ročníků se diváci letos rozloučí s komedií Sen noci svatojánské a tragédií Romeo a Julie s herci Janem Sklenářem a Terezou Voříškovou. Obě herecky, výtvarně i pohybově přitažlivé inscenace připravilo režijní duo SKUTR.

Na repertoár se vrátí loni premiérovaný Hamlet s Jaroslavem Pleslem v titulní roli, komedie Mnoho povyku pro nic i Večer tříkrálový aneb Cokoliv chcete. Desátý rok na scéně letního open air oslaví letos divácky oblíbená inscenace komedie Veselé paničky windsorské v režii Jiřího Menzela s Boleslavem Polívkou a Simonou Stašovou v hlavních rolích. Zpestřením pražského repertoáru bude anglicky hraná komedie Measure For Measure (Něco za něco) v nastudování Prague Shakespeare Company. Po dva večery bude diváky bavit i slovensko-česká inscenace Komédia omylov.

V Praze se bude hrát opět v Královské zahradě Pražského hradu a na nádvoří Lichtenštejnského paláce (HAMU) v horní části Malostranského náměstí. Vstupenky na pražská představení jsou již v předprodeji od 24. dubna. Festivalová představení bude i letos kromě Prahy hostit i brněnský Špilberk, Slezskoostravský a Bratislavský hrad.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám