Hlavní obsah

Letní jazzová dílna po osmatřicáté

Právo, rh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Špičky domácího i amerického jazzu se od 14. do 21. srpna sjedou do severočeského Frýdlantu, aby se věnovaly péči o mladé adepty jazzové interpretace na Letní jazzové dílně Karla Velebného. Letos už po osmatřicáté.

Foto: Jaroslav Appeltauer

Pravidelným účastníkem Letní jazzové dílny je Jiří Stivín.

Článek

Mezi jednadvaceti lektory jednotlivých kurzů budou Jiří Stivín, Josef Fečo, Zdeněk Fišer, Miroslav Hloucal, Milo Suchomel, Ľubomír Šrámek, Boris Urbánek a další osobnosti domácí jazzové scény. Ze zahraničních přijedou vokalisté Lee Andrew Davison a Skip Wilkins i saxofonista Neil Wetzel, který se tradičně ujme řízení big bandu.

V úterý 17. srpna se od 17 hodin koná v prostorách frýdlantské radnice vernisáž výstavy Jazz world photo, poté lektoři zahrají na radničním nádvoří na Koncertu pro první linii. Den poté od 18 hodin vystoupí různé lektorské sestavy na tradičním koncertu, jaký je možné slyšet jenom jednou za rok na nádvoří frýdlantského zámku.

Mimořádné setkání jazzových osobností se zahraničními hosty bývá vždy velkým hudebním zážitkem. Poslední dva večery budou patřit dvěma stovkám frekventantů dílny, kteří předvedou, co za týden strávený ve Frýdlantu z jazzového umění pochytili.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám