Hlavní obsah

Letní jazzová dílna po devětatřicáté

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od 13. do 20. srpna se ve Frýdlantu v Čechách koná 39. Letní jazzová dílna Karla Velebného. Potkají se na ní muzikanti z České republiky a Slovenska, ale také Němci, Američané a Ital, a jen pozdní přihlášky znemožnily účast zájemcům z Indie, Portugalska a Švýcarska.

Foto: Jaroslav Appeltauer

Američan Lee Andrew Davison patří k miláčkům frýdlantského publika.

Článek

Na tři stovky adeptů jazzové interpretace se budou vzdělávat v jednotlivých třídách pod vedením jednadvaceti zkušených lektorů, mezi nimiž nebude chybět Jiří Stivín, Josef Fečo, Adam Tvrdý, Zdeněk Fišer, Miloslav Hloucal, Milo Suchomel, Boris Urbánek, Martin Zbrožek a další. Tradičním lektorem zpěvu bude Američan Lee Andrew Davison a letos už potřetí přijede anglický saxofonista Andy Schofield, stejně tak se do Frýdlantu těší i lektoři z americké Pensylvánie, saxofonista a šéf big bandu Neil Wetzel a vokalista Skip Wilkins.

Ve středu 17. srpna se uskuteční tradiční lektorský koncert na nádvoří frýdlantského zámku, na němž je jedinečná možnost slyšet hrát spolu jazzové špičky napříč národnostmi i generacemi. A další dva dny budou patřit frekventantům kurzů, kteří na koncertech předvedou, co se během týdne ve Frýdlantu naučili.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám