Hlavní obsah

Leonardo DiCaprio a Robert De Niro v novém filmu Martina Scorseseho

Právo, Tereza Frýdová

Věhlasný americký režisér Martin Scorsese připravuje nový snímek s názvem Killers of The Flower Moon. Hlavní roli v něm ztvární Leonardo DiCaprio. A po jeho boku se s největší pravděpodobností ukáže Robert De Niro. Společně by se tak na filmovém plátně objevili po třiadvaceti letech. Informaci přinesl americký deník Tulsa World.

Foto: ČTK

Režisér Martin Scorsese (vlevo) a herec Leonardo DiCaprio.

Článek

Nově připravovaný film bude adaptací stejnojmenného beletristického díla amerického spisovatele Davida Granna, které vyšlo v roce 2017. Pro jeho napsání se inspiroval skutečným příběhem.

Dějová zápletka příběhu se odehrává ve dvacátých letech minulého století v americkém státě Oklahoma, kde dochází k vyvražďování indiánského kmene. Poté, co Scorsese oznámil, že na snímku pracuje, popsal, jakým způsobem ho dílo zaujalo.

„Ve chvíli, kdy jsem knížku Davida Granna četl, ihned jsem detailně veškeré situace viděl. Všechny lidi, kterých se to týkalo, dané scény, prostředí a akce. Náhle jsem věděl, že bych to rád celé uchopil a vytvořil z toho film,“ sdělil.

Výkonný ředitel společnosti Paramount Jim Gianopulos minulý měsíc potvrdil, že snímek bude jejich studio financovat a produkovat. Scénář dostal na starosti Eric Roth, držitel Oscara za snímek Forrest Gump. Scorsese v rozhovoru pro americký hudebník magazín NME vyjádřil radost, jakou z této skutečnosti má.

„Jsem nadšený, že budu pracovat společně s Erikem Rothem a Leem DiCapriem. Těším se, až společně divákům tento znepokojující americký příběh přiblížíme,“ řekl.

Robert De Niro by měl při natáčení nového snímku ztvárnit roli mnohonásobného vraha Williama Halea. Nebylo by to přitom poprvé, co by si zahrál po boku Leonarda DiCapria. V minulosti se společně objevili například ve filmu Marvinův pokoj (1996) nebo v životopisném dramatu Dospívání po americku (1993).

Natáčení by mělo začít na jaře roku 2020 ve státě Oklahoma. Scorsese se na ono místo v tomto týdnu vydal a na svém oficiálním účtu na Instagramu zveřejnil z dané lokace fotografie.

Režisér Martin Scorsese je autorem mnoha výborných filmů (Zuřící býk, Mafiáni, Lete) a ve svých šestasedmdesáti letech je stále velice produktivní. Letos na jaře byl na streamovací televizi Netflix zveřejněn jeho snímek o Bobu Dylanovi a v září se divákům představí jeho další nový film, biografický snímek Irishman.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám