Hlavní obsah

Lenny zve v novém klipu do Londýna

Právo, jaš, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V novém klipu k písni Wake Up zve česká zpěvačka Lenny do Londýna. Natočila tam nejen skladbu, ale i dokument a videoklip. Mapuje v něm život hudebnice uprostřed multikulturní metropole.

Klip Lenny k písni Wake UpVideo: Universal Music

 
Článek

O produkci singlu se postarali Ondřej Fiedler a Marcel Procházka. Tvůrci videoklipu jsou Michal „Boodya“ Budinský a Štěpán Svoboda, kterým se podařilo zachytit ruch velkoměsta pohledem Lenny. Celý projekt avizuje nové album Lenny nazvané Weird & Wonderful, které vyjde v květnu.

Singl Wake Up byl vytvořen v Red Bull Studios London. „Byla jsem nadšená, že nám Red Bull umožnil ve svých studiích v srdci Londýna vytvořit jakousi naší hudební kuchyni, kde jsme téměř čtyři dny na písni pracovali a obráběli melodii i úryvky textu,“ popisuje Lenny.

Videoklipem Lenny přenáší fanoušky do svého srdcového města, které ukazuje z trochu jiné perspektivy. Provází zapadlými uličkami Londýna, vysokou hudební školou, kterou tam vystudovala, a bere diváky do prostředí Red Bull Studios London na téměř přímý přenos nahrávání singlu.

„Na rozdíl od většiny mých písní jsem text dopisovala až za chodu, protože jsem zjistila, že potřebuji, aby na mě ta londýnská atmosféra zapůsobila přímo a aby se to odrazilo i ve slovech,“ vysvětlila.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám