Hlavní obsah

Lenny Kravitz zpívá proti válce v Iráku

DPA, Jan Horák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LOS ANGELES

Píseň We Want Peace (Chceme mír) nahrál jako protest proti válce v Iráku americký rocker Lenny Kravitz společně s iráckým populárním zpěvákem Kásimem Sahirem. V úterý se píseň objevila na webové stránce americké organizace Rock the Vote (www.rockthevote.org), která se snaží přesvědčit mladé lidi, aby se více podíleli na politice.

Foto: Dana Smrčková

Gaudium (komorní pěvecký sbor Gymnázia Mikulov) zazpíval například Oh Happy Day! nebo Hallelujah.

Článek

Kravitz tak následoval příklad hudebníků a skupin jako Beastie Boys, REM a John Mellencampa, kteří v posledních týdnech vydávají protestní písně na internetu, aby se vyhnuli rozhlasovým stanicím, jež s jejich zveřejněním někdy váhají.

V Británii se poprvé po deseti letech vrátil do nahrávacích studií kytarista někdejších The Clash Mick Jones, který nahrál protiválečnou skladbu Why Do Men Fight? (Proč muži bojují?) s bývalým členem skupiny Generation X Tony Jamesem.

Americké rozhlasové stanice jsou při vysílání protiválečných písní velmi opatrné. Začátkem března tak pokleslo vysílání písní countryové skupiny Dixie Chicks o 30 procent poté, co jedna jejich členka kritizovala válečné plány prezidenta George Bushe.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám