Hlavní obsah

Lenka Dusilová točila černobílý klip k písni Vlákna v bývalé dětské léčebně

Právo, jaš, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lenka Dusilová představuje videoklip k písni Vlákna ze svého nového alba Řeka. Její pátá deska vyšla 6. listopadu. Zpěvačka, hudebnice a skladatelka na něm přináší osobní témata, nový zvuk a nový tým spolupracovníků. Na syrovou triphopovou píseň Vlákna natočil videoklip režisér Viktor Tauš.

Lenka Dusilová v klipu VláknaVideo: Animal Music

 
Článek

Tauš je ve svém oboru podobným vizionářem a nekompromisním nositelem umělecké svobody, jako je Dusilová v hudebním světě. Klip byl natočen v Mariánských lázních v nyní opuštěné secesní budově Miramonte, postavené v roce 1905. Mezi lety 1963 a 2006 v ní byla dětská léčebna.

Zázemí pro natáčení klipu a laskavou spolupráci poskytli majitelé mariánskolázeňského Gourmet Hotelu Villa Patriot. Pro Animal Music klip vyrobila Taušova společnost Heaven’s Gate, obrazová postprodukce proběhla na pracovištích UPP.

Černobílý klip Vlákna nasnímal Martin Douba. Dalšími členy štábu byli architekt Marek Cpin, kostýmní výtvarnice Kristina Nováková Záveská, choreografka Cécile da Costa, s níž Dusilová spolupracovala v rámci projektu souboru Spitfire Company, a polský střihač Krzysztof Komander.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám