Hlavní obsah

Legendární mafiánské retro L.A. Přísně tajné se mění v seriál

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeden z nejlepších mafiánských thrillerů L.A. Přísně tajné se po dvaceti letech má proměnit v seriál. Připravuje ho společnost CBS, zjistil americký server Variety.

Foto: Warner Bros

Kim Basingerová ve filmu L.A. Přísně tajné

Článek

Film L.A. Přísně tajné byl založen na románu Jamese Ellroye. Odehrával se v Los Angeles padesátých let a pojednával o třech detektivech, krásné herečce a sérii vražd. Kriminalisté Bud White, Jack Vincennes a Ed Exley šetřili masakr v podniku Nite Owl a záhadnou smrt jedné krásky. Drsní detektivové při vyšetřování překračovali zákony, do toho se připletla ještě romantická linie a na problémy bylo zaděláno.

Thriller L.A. Přísně tajné patřil k nejlépe hodnoceným filmům devadesátých let. Cenu za film roku mu udělila sdružení newyorských i losangeleských kritiků, následovalo devět nominací na Oscary a pak zlaté sošky pro Kim Basingerovou a scenáristy i řada dalších ocenění.

Jordan Harper má psát nový scénář a také seriál produkovat. V minulosti pracoval třeba na Mentalistovi nebo Gothamu.

Foto: Warner Bros

Guy Pearce

V původním filmu v roce 1997 hráli Kevin Spacey, Russell Crowe, Guy Pearce, James Cromwell, Kim Basingerová či Danny DeVito. Není jisté, zda se někdo z nich v seriálu objeví. U podobných projektů to spíše nebývá zvykem, a hlavně mezitím uběhlo dvacet let - Basingerové je dnes 63 a Cromwellovi dokonce 77 let.

Nejde ale o první pokus rozpracovat tento atraktivní námět. Hned po úspěchu filmu se měl točit seriál, a dokonce vzniknul pilotní díl, jenže pak si to studio rozmyslelo. Také v roce 2013 se spisovatel Ellroy snažil dohodnout s několika televizemi, ale z neznámých důvodů se série nikdy nezačala točit.

Reklama

Výběr článků

Načítám