Hlavní obsah

Laura se vrací, na křtu novinky vystoupí s Csákovou

Novinky, Stanislav Dvořák

Skupina Laura a její tygři příští rok oslaví 25 let od založení a v Česku se těžko najde někdo, kdo by o ní nikdy neslyšel. Její sestava se mnohokrát proměnila a do roku 2009 chce vstoupit s novou řadovou deskou, prý syrovější a rockovou.

Článek

Křtu CD Nejsou malý věci (24. března v Lucerna Music baru) se zúčastní i bývalá zpěvačka Laury Ilona Csáková. S kapelou si zazpívá, ale pouze jako host. Kmotrem desky bude moderátor Pavel Anděl.

Podle kapelníka Karla Šůchy se Laura vrací ke svým kořenům: „Na albu najdete přímočaré, energické rockové písničky. Ustoupili jsme od jazzových a popových vlivů a zjednodušili aranžmá. Ve spirále jsme se vrátili ke svým punkrockovým začátkům,“ říká.

CD skupina vydává nezávisle. "Nenabízeli jsme ho žádné firmě. Při současných prodejích nejde o byznys a tak jsme rádi, že od výběru písní, přes booklet, videoklipy a termín vydání - vše držíme ve svých rukou,“ vysvětluje Karel Šůcha.

K blížícímu se výročí čtvrtstoletí hraní dodává: „Laura je nyní ve výborné formě – technicky na výši, plná energie a neustrnulá v muzikantských dogmatech. Každý z nás má v kapele své nezastupitelné místo, rozumíme si a vzájemně se respektujeme. Baví nás tvořit, natáčet a hrát. Opravdu se těším na dalších 25 let hraní s touhle kapelou.“

Laura a její tygři

Roku 1985 založil Karel Šůcha inspirován novelou Williama Saroyana Tracyho tygr v Mostě rockovou skupinu Laura a její tygři. Od začátku si buduje jasnou image: černé brýle, bílé košile, černé kravaty, černé kalhoty. První zahraniční koncert skupiny se uskutečnil v roce 1987 ve Varšavě. V letech 1987-1992 je tváří skupiny zpěvačka Ilona Csáková, která se poté vydává na sólovou dráhu a vzápětí míří do komerčního světa českých muzikálů. Po revoluci Laura odehraje více než 300 koncertů v celé Evropě. V roce 1999 Karel Šůcha kapelu kompletně přestavěl a mladí muzikanti přinesli do jejího rock/funk/soulového zvuku i jazzové prvky. Desáté album Nejsou malé věci vychází  24. března 2009.

CD Nejsou malý věci bude v prodeji od 24. března jak v kamenných obchodech (na křtu bude k dostání za zvýhodněnou cenu 100 Kč), tak i ke stažení na www.i-legalne.cz, kde bude exkluzivně rozšířené o dvě bonusové skladby. Vstupenky na křest jsou k dostání v pokladně Lucerna Music Baru a sítích Ticketpro a Ticketstream.

Reklama

Výběr článků

Načítám