Hlavní obsah

Latinoamerické Grammy ovládli mexičtí sourozenci Jesse & Joy

Novinky, Stanislav Dvořák

Mexická sourozenecká dvojice Jesse & Joy získala čtyři latinoamerické Grammy, které se předávaly v Las Vegas. Jejich hit Corre! se stal písní roku.

Foto: Brenton Ho, ČTK/AP

Jesse & Joy

Článek

Hlavní hit Corre! překvapivě vůbec nezní latinoamericky. Nejde o žádný latino-jazz, tex-mex nebo reggae, ale o normální pop, který by zcela zapadl do severoamerického mainstreamu.

Duo si odneslo mimo jiné také důležitou cenu za nejlepší popové vokální album díky CD Con Quien Se Queda El Perro? "Děkujeme lidem jako Juanes a Juan Luis Guerra, kteří nás inspirovali. Lásku a mír!" vzkázali sourozenci.

Nejlepším nováčkem roku byla vyhlášena mexická popová skupina 3BallMTY.

Album roku pro Juanese

Cenu za album roku získal globálně populární zpěvák Juanes, který letos vydal desku MTV Unplugged. Během slavnostního ceremoniálu vystoupil za doprovodu nejslavnějšího latinoamerického kytaristy Carlose Santany.

Juanes pozval na pódium i Juana Luise Guerru, který získal vlastní cenu za produkci alba, a vzdal mu hold. "Tohle je pro maestra Juana Luise Guerru, za to, že mi tohle umožnil," řekl Juanes. Guerra měl letos šest nominací, ale v hlavních kategoriích se mu nepodařilo uspět. Přesto se jeho vystoupení s písní En El Cielo No Hay Hospital dočkalo ovací ve stoje.

Osobností roku se stal legendární brazilský muzikant z šedesátých let Caetano Veloso, který se letos dožil sedmdesátky.

Reklama

Výběr článků

Načítám