Hlavní obsah

Laterna magika uvede Malého prince

Právo, rh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Soubor Laterny magiky uvede ve dvou premiérách 1. a 2. dubna na Nové scéně pražského Národního divadla inscenaci inspirovanou jednou z nejznámějších a nejčetnějších knih, Malým princem Antoina de Saint-Exupéryho.

Foto: Pavel Nesvadba

Na inscenaci Malého prince se podílejí dospělí i dětští herci.

Článek

„Malý princ je univerzální příběh, ideální pro rodinné publikum,“ říká umělecký šéf Laterny magiky Zdeněk Prokeš. „I nová inscenace chce umně zasáhnout jak děti, tak dospělé a každému nabídnout to, co je mu nejbližší: dětem dobrodružný příběh, dospělým pak hlubší vhled do metafory, kterou Exupéryho příběh představuje.“

V inscenaci, jejímž režisérem je Vladimír Morávek, účinkují dospělí herci i děti, v duchu tradic Laterny magiky nebude chybět pohyb, hudba i projekce. Autorem hudby je Zbyněk Matějů, choreografie Libor Vaculík. Na scénické podobě se podílí Daniel Dvořák, autorka kostýmů Sylva Zimula Hanáková a specialista na projekce a trikový film Šimon Koudela.

„Projekce je tu svou éterickou podstatou nanejvýš na místě a k tomu génius loci Laterny magiky. Polyekrán se v našem pojetí posouvá od původní technologie svítících krabiček k dílčím obrazům, které se noří ze základního obrazového plánu projekcí a opět se v něm rozplynou. Využíváme veškerou techniku, kterou Nová scéna aktuálně nabízí,“ prozradil scénograf inscenace Daniel Dvořák.

Reklama

Výběr článků

Načítám