Hlavní obsah

Lásky plavovlásky, Šumné stopy i hovory o muzice s Linkou

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nové kulturní pořady České televize představil ve čtvrtek program Art, který jako jediný český program vysílá celé koncerty včetně vážné hudby a současně i kvalitní filmy v originále. A nejen to.

Foto: Lucie Levá, Právo

Moderátor a muzikant Rudy Linka

Článek

Podzim chce ČT Art podle slov výkonného ředitele Tomáše Motla zahájit „týdnem dárků”, což bude týden plný premiér a přímých přenosů. Přenášet se bude třeba představení legendární brněnské Husy na provázku Lásky jedné plavovlásky, plavovlásky jedné lásky. Následovat bude dokumentární cyklus o divadle.

Podobně se i Divadlo na Vinohradech dočká dokumentu. Navíc z něj bude 24. listopadu Art přenášet představení v režii Tomáše Töpfera Hašler...

S humorem popsal svůj nový pořad Linka muzikant a moderátor Rudy Linka, který si prý zval muzikanty na chalupu hlavně proto, aby mu ji opravovali. Ale nakonec se ukázalo, že „nic neumí”. Jen Michal David posekal trávu.

„Já jsem chtěl hlavně ukázat bezprostřednost. To je velmi těžké nafilmovat. Chtěl jsem ukázat, že všichni lidé, kteří dělají hudbu, to dělají s radostí. Radost je ale ještě těžší ukázat,” popsal svou koncepci televizního pořadu. Dialogy s ním vedli třeba John Scofield, Pat Metheny nebo zpěvačka Martina Bártů.

Foto: Petr Horník, Právo

Americká trashmetalová skupina Metallica. Na snímku James Hetfield a Robert Trujillo.

Výtvarnému umění se chce věnovat nový pořad Orbis Artis, za kterým stojí jako scenárista, kameraman i režisér Jaroslav Brabec.

Vrátí se také obllíbené Šumné stopy s architektem Davidem Vávrou, který se tentokrát vypravil do Rumunska.

Z koncertů odvysílá Art na podzim třeba Nicka Cavea nebo skupiny The Police, Metallica a Pet Shop Boys.

Reklama

Výběr článků

Načítám