Hlavní obsah

Lanugo. Když pop a experiment souznějí

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká skupina Lanugo vydala vynikající nové album Lanugo, 2019, které v březnu možná obdrží i nějakého Anděla. Kvalitativně na to určitě má. Letos můžete Lanugo naposledy slyšet 20. prosince v klubu Jazz Dock v Praze.

Skupina Lanugo: Motýl

 
Článek

Na nové desce Lanugo, 2019 skupina opět dosahuje neotřelého zvuku experimentální pop-music, která si zachovává zpěvnost běžného popu, ale obaluje ji nečekanými kolážemi zvuků a svobodně přerušuje rytmus i nálady. Akusticko-elektronický sound hezky souzní s intimními texty o rodině a každodenním životě. Dokáže ozvláštnit jeho nejběžnější momenty.

Deset skladeb na desce s názvem Lanugo, 2019 propojuje příběh milostného vztahu jedné ženy. To vše s jedinečným výtvarným pojetím obalu od dlouholetých spolupracovníků, designérského dua Ex Lovers. Bookletem nového alba se stal plakát, s jehož návrhem pomohl i syn zpěvačky.

Foto: Jan Durina

Lanugo, zpěvačka Markéta Foukalová

„Vánoční Jazz Dock je náš tradiční koncert, který si fanoušci mohou užít vestoje, být nám co nejblíže a bezstarostně s námi tančit na naše nové songy do hluboké noci,“ řekla zpěvačka Markéta Foukalová.

Kapela přišla v roce 2009 s eponymním debutem a na konci roku 2011 pokřtili na Nové scéně Národního divadla druhé album Lanugo, 2011. Za tuto desku si kapela vysloužila nominaci na ceny Apollo. Následovalo EP Lanugo, 2014 s hitem Sára.

Emma Drobná. Sexy tanečnice ve videoklipu Demons

Kultura

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám