Hlavní obsah

Landa ruší turné. Bojí se o svou bezpečnost

Zpěvák Daniel Landa ruší turné, se kterým měl příští rok v listopadu navštívit Plzeň, České Budějovice, Brno, Košice a Prahu. Důvodem jsou obavy o bezpečnost. Landa to oznámil na tiskové konferenci v Praze, kde ostře vystoupil proti takzvanému Islámskému státu (IS).

Foto: Jan Šída, Právo

Daniel Landa

Článek

„Bezpečnostní situace kolem mé osoby se bude radikálně měnit, takže si po jasné definici boje s islámským extremismem a jejich spojenci netroufneme shromáždit velké množství lidí,” řekl Landa. Kontroverzní zpěvák tvrdí, že již sedm let spolupracuje s mezinárodní afghánskou komunitou bojující proti IS. Získané poznatky ze své utajované mise bude údajně konzultovat s českými politiky i bezpečnostními složkami.

Landa bývá kvůli své skinheadské minulosti s kapelou Orlík obviňován z rasové nesnášenlivosti. To odmítá, podle jeho slov je polovinou lidí označován za rasistu a druhou za přítele muslimů, s nimiž má údajně podezřelé kontakty. Při vyhlašování výsledků ankety Český slavík v roce 2012 vyhrožoval násilím a ve vulgárním projevu oznámil přerušení hudební kariéry – za dva roky se však vrátil.

Toto vystoupení nyní označil za „kouřovou clonu”, která měla odpoutat pozornost od jeho aktivit v Afghánistánu. Brzy chce Landa zahájit petiční aktivity, ve kterých se chce postavit proti rozhodnutí Evropské komise o regulaci zbrojního zákona.

Reklama

Výběr článků

Načítám