Hlavní obsah

Lady Gaga, Stevie Wonder i Paul McCartney plánují megakoncert proti koroně

Novinky, Stanislav Dvořák

Dobročinný megakoncert One World: Together at Home se má konat 18. dubna. Mezi hlavní organizátory patří popová hvězda Lady Gaga.

Foto: ČTK

Lady Gaga má být jednou z hlavních hvězd dobročinného megakoncertu.

Článek

One World: Together at Home má být velkolepá akce s předními osobnostmi pop music, kterou budou přenášet tradiční televize i internet. Koná se ve prospěch zvláštního fondu Světové zdravotnické organizace (WHO) na boj proti koronaviru. Trochu připomíná monstrózní projekt Live Aid z osmdesátých let.

Účast zatím přislíbili Lady Gaga, Billie Eilish s bratrem Finneasem, Lizzo, J Balvin, Stevie Wonder, Paul McCartney, Billie Joe Armstrong z Green Day, Alanis Morissette, Burna Boy, Andrea Bocelli, Chris Martin z Coldplay, Eddie Vedder z Pearl Jam, Elton John, John Legend, Kacey Musgraves, Keith Urban a Lang Lang.

Z moderátorů se přihlásili Jimmy Fallon, Jimmy Kimmel a Stephen Colbert.

Foto: Petr Horník, Právo

Paul McCartney

V Americe chce program vysílat většina velkých televizních společností jako ABC, CBS a NBC. Kromě hlavních vystupujících by měla dorazit i řada celebrit, které nebudou přímo zpívat, ale chtějí akci podpořit, mimo jiné herec Idris Elba nebo bývalý fotbalista David Beckham.

Zemřela bondgirl Honor Blackmanová

Film

Pořadatelem je Světová zdravotnická organizace a organizce Global Citizen. Lady Gaga uvedla, že už se podařilo vybrat asi 35 milionů dolarů a při samotném megakoncertu už nebude hlavním smyslem vybírat peníze. Má jít spíše o vyslání  pozitivního poselství o solidaritě. Různé firmy a milionáři byli vyzváni předem, aby peníze darovali.

Generální ředitel Světové zdravotnické organizace Tedros Adhanom Ghebreyesus uvedl: „Možná musíme být na chvíli odděleni fyzicky, ale můžeme se sejít virtuálně, abychom si užili skvělou muziku.“

Reklama

Výběr článků

Načítám