Hlavní obsah

Labyrint 2: Vražda příliš přítulné dívky, lobbista a kmotři

Novinky, Stanislav Dvořák

ČT1 nabídne 13. března od 20.00 druhou řadu detektivní série Labyrint Jiřího Stracha. Příběh je tentokrát velmi zamotaný a zasahuje i do politiky.

Foto: Yan Renelt/Česká televize

Tým kriminalistů. Zleva Jiří Langmajer, Tatiana Vilhelmová, Miroslav Donutil

Článek

Labyrint 2 má stejného režiséra a tím pádem i styl, na první seriál však dějově nijak nenavazuje. Jde o zcela jiný příběh, v němž přibývají nové postavy. Do týmu majora Remeše (Jiří Langmajer) vezmou nového kriminalistu Richarda Fraňka (Jan Hájek), chlapíka od rány, který se moc nezajímá o city podezřelých ani svědků.

První díl začíná rvačkou, která se moc nepovedla (pohyby jsou až příliš nepřirozené a naučené). Pak sledujeme dvacetiletou Moniku a jejího nápadníka, jak večer vyrážejí do baru. Monika zjevně patří k dívkám přátelským ke každému, kdo momentálně disponuje financemi, a „přítele“ klidně opouští, když se objeví neznámý třicátník, doslova rozhazující bankovky na všechny strany. Po odjezdu drahým autem se ale veselá dívka dočká smrti na dně přehrady.

Foto: Yan Renelt/Česká televize

Jiří Langmajer (Labyrint 2)

Foto: Yan Renelt/Česká televize

Tatiana Vilhelmová

Foto: Yan Renelt/Česká televize

Zuzana Kajnarová v Labyrintu 2

Playboy sice lehkou děvu napadl, není ovšem jasné, zda vraždil sám a zda vůbec vraždil. Major Remeš postupně zjišťuje, že oficiální dívčin přítel vlastně moc přítelem nebyl a „veselá“ Monika měla ještě dalšího sponzora – postaršího lékaře (Martin Myšička).

Vedle vyšetřování režisér současně sleduje ještě schůzky lobbisty Karla Kříže (Jiří Dvořák), neprozradí však, jak s dívkou souvisí, aby mohl šikovně budovat napětí na ploše vícero dílů. Kříž rozkrádá státní zakázky a ve své nabubřelosti si nevšimne, že je už dlouho odposloucháván. Případ spadá pod státního zástupce, kterého Kříž takzvaně „neumí“, a právník mu naznačí, že tentokrát to vypadá na kriminál. Nervózní lobbista začne kolem sebe kopat...

Slušně obsazená kriminálka (kromě jmenovaných hrají také Miroslav Donutil, Zuzana Kajnarová, Miroslav Táborský, Viktor Preiss či Michal Dalecký) chce bavit diváky České televize po sedm večerů.

Reklama

Výběr článků

Načítám