Hlavní obsah

Kytarista Slash je už patnáct let zcela střízlivý

Právo, jaš

Na internetu lze nalézt řadu snímků Slashe, slavného kytaristy z Los Angeles, který pózuje s lahví bourbonu či jiného alkoholu v ruce. Jak ale nedávno informovala jeho partnerka Meegan Hodgesová na Instagramu, tyto časy patří do dávné minulosti.

Foto: Milan Malíček , Právo

Slash při vystoupení v Praze v roce 2019.

Článek

Slash natočil na přelomu osmdesátých a devadesátých let spoustu hitů s americkou kapelou Guns N’Roses. Formaci opustil v roce 1996. Před dvěma lety v rozhovoru pro portál Belfast Live přiznal, že po odchodu z kapely hrál „všude“, bez konkrétního cíle a nápadu pro kariéru a život.

„Opustil jsem svou kapelu, rozvedl se, prošel všemi těmito problémy. Měl jsem problémy v nahrávací společnosti. Byl to opravdu klasický rokenrolový život, jenom ze špatné strany,“ řekl.

V roce 2001 mu byla diagnostikována srdeční nedostatečnost v důsledku chronického zneužívání alkoholu a drog. Žil s ní dalších pět let.

„O léčbu jsem požádal brzy ráno 3. července 2006,“ napsal Slash ve své biografii z roku 2007. „Po třiceti dnech rehabilitace jsem se tomu úplně poddal. Zjistil jsem o sobě tehdy víc, než jsem si kdy myslel, že o sobě mohu zjistit. A od té doby jsem střízlivý,“ popsal.

„Drahý, gratuluji ti k patnácti letům střízlivosti! Někdo moudře řekl: Závislý, který se uzdraví, je schopen dosáhnout čehokoli. Každý den jsem na tebe velmi pyšná, ale dnes jsem na to obzvláště hrdá. Miluji tě z celého srdce,“ napsala mu na Instagram oddaná přítelkyně Meegan Hodgesová.

Slash se narodil v britském Staffordshiru jako Saul Hudson. Na hudební scéně je od roku 1981. Byl či je členem skupin Guns N’Roses, Velvet Revolver či Slash’s Snakepit.

Již 23. července oslaví šestapadesáté narozeniny.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám