Hlavní obsah

Kytarista John McLaughlin zahraje v březnu v Praze

Novinky, ČTK

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeden z nejslavnějších světových kytaristů a zároveň skladatel John McLaughlin, který je držitelem několika cen Grammy, vystoupí 5. března příštího roku v pražském Foru Karlín.

Foto: ČTK

Kytarista a skladatel John McLaughlin

Článek

V Česku se muzikant, který se stylově pohybuje od klasického jazzu, jazzrocku až po indickou či klasickou západní hudbu, naposledy představil v roce 2008.

„McLaughlin zahraje s kapelou The 4th Dimension, s níž pravidelně koncertuje od roku 2007. Její sestavu v současnosti tvoří britský klávesista a bubeník Gary Husband, kamerunský baskytarista Étienne M’Bappé a indický bubeník Ranjit Barot,“ uvedl za pořadatele Jiří Sedlák.

McLaughlin se narodil v roce 1942 a na kytaru se naučil jako samouk. Po přestěhování do USA na konci 60. let hrál se skupinou Tonyho Williamse Lifetime a také s Milesem Davisem na jeho albech In a Silent Way a Bitches Brew.

Během své kariéry nahrával například i s Carlosem Santanou, Waynem Shorterem, Tonym Williamsem, Stingem, Jimim Hendrixem či Paco De Lucíou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám