Hlavní obsah

Kvůli alergikům letos Vánoce bez Popelky. Norové uvěřili satirickému článku

Novinky, mso

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oslo

S vánočními svátky je už tradičně spjatá pohádka Tři oříšky pro Popelku a zdaleka to neplatí jen v Česku. Norská televizní stanice NRK musela vyvracet článek satirického webu Nyhetshjulet, který uvedl, že pohádku letos televize kvůli lidem s alergií na oříšky nebude vysílat.

Foto: Filmové studio Barrandov

Tři oříšky pro Popelku

Článek

„NRK zaznamenala vlnu stížností od alergiků, kteří se cítí dotčeni,“ uvedl Nyhetshjulet, podle kterého si článek přečetlo více než 80 tisíc lidí. Stanice NRK tuto fámu, na kterou tak zřejmě mnoho diváků naletělo, musela vyvracet.

Tři oříšky pro Popelku k Vánocům neodmyslitelně patří

Vánoce

Novinář a jeden z producentů stanice Vidar Eidhammer na svém Facebooku zveřejnil komentář, ve kterém píše o důležitosti ověřování informací a kritice zdrojů v rámci školní výuky. Děti by také měly upozornit své starší příbuzné.

Tradiční vánoční pohádku Tři oříšky pro Popelku uvidí nejen diváci v Norsku, ale také v Česku a Německu. Tam už s jejím vysíláním začala 29. listopadu veřejnoprávní ARD. Na programu ale bude na různých německých stanicích ještě osmnáctkrát, naposledy pak 6. ledna.

Reklama

Výběr článků

Načítám