Hlavní obsah

Kutcher hraje Steva Jobse mizerně, hlásí první recenze

Novinky, Stanislav Dvořák

Herec Ashton Kutcher si nevysloužil moc chvály za své pojetí Steva Jobse, slavného zakladatele Applu. Film o technologickém vizionáři měl premiéru na americkém festivale Sundance.

Foto: Darron Cummings, ČTK/AP

Ashton Kutcher

Článek

Snímek Jobs se věnuje líčení cesty mazaného a mnohdy bezohledného mladíka ke globálnímu úspěchu. Ukazuje, že Jobs nebyl zrovna dobrák, snažil se omezovat vliv svých původních kolegů, kteří s ním firmu rozjížděli, a nechtěl platit na své nejstarší dítě. Snímek se dostane do běžných kin na jaře.

Recenze má zatím smíšené. Daily Telegraph píše, že film působí zmateně, scénář je epizodický a povrchní. Rozhodnutí režiséra Joshuy Michaela Sterna obsadit do hlavní role Ashtona Kutchera považuje za katastrofální.

Foto: Reuters

Mladý Steve Jobs (vpravo) si nechává narůst vousy jako Wozniak.

"Omezenost jeho schopností seriózně hrát se zde plně projevila. Jeho dikce je nekoherentní. Neobratně přehrává každou emoci, o níž si myslí, že by ji postava měla cítit."

Hollywood Reporter se domnívá, že "Kutcher docela věrohodně vystihnul některé manýry a dobře imituje Jobsův styl mluvení." Jako celek prý film není špička, ale je  "obstojně zábavný".

Variety píše, že film přímo ztělesňuje typ nemastného neslaného tvůrčího myšlení, kterým by Jobs opovrhoval. Kutcherův herecký výkon také nepovažuje za zrovna dokonalý.

Přesto se např. recenze serveru Indiewire domnívá, že je to Kutcherův nejlepší výkon za mnoho let.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám