Hlavní obsah

Kulturní tipy

Právo, avr, jaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tentokrát vám nabídneme tip, jak příjemně strávit dnešní večer v Praze. Čeká vás hudební lahůdka v klubu Roxy, kam večer zavítá islandská skupina Múm a na festivalu Music for your life na Strahově si své příznivce najdou kapely, jako jsou Support Lesbiens či Khoiba.

Foto: Siddharta Café

Prezidentka nadačního fondu, Vendula Svobodová

Článek

Múm

Islandská čtveřice Múm vznikla v roce 1997. Po několika singlech a remixech vydala debut Yesterday Was Dramatic - Today Is OK (2000). V písničkách míchá éteričnost s neklidem a kytary s elektronikou, pojivem je chuť experimentovat a mlhavá a táhlá melancholie, snad vyrůstající z ledové islandské krajiny bez lidí a stromů.

V podobném duchu pokračují Múm i na dalších deskách. Skupina, která se řadí po bok slavných krajanů jako Sigur Rós nebo Björk,vyrazila letos na turné k atuálnímu albu Summer Makes Good. Předkapelou bude česká skupina Nierika.   

Klub Roxy, Praha, dnes, 19:00 

Music for your life na Strahově

V areálu vysokoškolských kolejí v Praze na Strahově se dnes v 18 hodin odbude festival Music for your life. Pořádající Expresradio na něj pozvalo britskou skupinu Brand New Heavies a tuzemské Support Lesbiens, Dana Bártu s Illustratosphere, Khoibu a 100ˇC. Skupiny vystoupí v pořadí odzadu.

"S novým kytaristou René Ryparem máme nazkoušený hodinový program. Kvalitativně se nic nezměnilo. Obecně se jeho přínos pozná na desce," řekl Právu zpěvák Support Lesbiens Kryštof Michal. "S Expresradiem komunikujeme častěji než s jinými stanicemi. Navíc mám rád Brand New Heavies."

"Hudba, kterou dělá Illustratosphere, je pro jiná rádia nestravitelný jazz, zatímco Expres ji hraje. Proto jsme pozvánku na koncert přijali," sdělil Dan Bárta.

Pořadatelé tvrdí, že každá kapela zahraje regulérní koncert. Venkovní plocha pojme až 25 tisíc diváků.

Vstupné na místě bude 199 Kč, areál se otevře v 16 hodin.    

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám