Hlavní obsah

Kultovní thriller Total Recall bude natočen znovu

Novinky, Stanislav Dvořák

Server Hollywood Reporter přišel s překvapivou zprávou o chystaném remaku filmu Total Recall (1990). Film s Arnoldem Schwarzeneggerem, založený na výborné literární předloze, si tehdy získal téměř kultovní pověst a filmoví fanoušci na internetu nyní vyjadřují znechucení a pochyby nad tím, že remake bude mít smysl.

Foto: Profimedia.cz

Total Recall

Článek

Scenárista Kurt Wimmer píše novou verzi Total Recall pro společnost Columbia, producentem filmu bude Neal H. Moritz z Original Films.

Film byl původně založen na příběhu Philipa K. Dicka. Hlavní hrdina, dělník Douglas Quaid, je pronásledován podivnými sny a navštíví společnost, která prodává umělé vzpomínky. Zjistí, že je tajný agent, kterému někdo vymazal paměť, a jeho žena, zdánlivě starostlivá blondýnka Lori v podání Sharon Stoneové, je ve skutečnosti placená jeho nepřáteli.

Foto: Profimedia.cz

Total Recall

Quaid se vydává na Mars a tam postupně infiltruje povstalecké podzemí, které hodlá bojovat proti despotickému podnikateli Cohaagenovi. Není si ale stoprocentně jistý, co je realita a co sen. Lori a Dr. Edgemar se ho snaží přesvědčit, že celý výlet na Mars je jen výmysl, a do reality se probudí, když sní připravenou pilulku. Quaid v poslední chvíli pozná, že lžou, a Edgemarovi prostřelí hlavu.

Vzápětí se rozhoří otevřený boj povstalců proti Cohaagenovi, který končí tím, že na planetě vznikne atmosféra a zloduch už nemůže nikoho vydírat tím, že ovládá přísun vzduchu.

Foto: Profimedia.cz

Total Recall

Studio Columbia nechce prozradit, co bude v remaku nového, a uvádí jen to, že jde o "adaptaci přesazenou do současnosti". Práva na Total Recall zakoupilo v únoru od Miramaxu, který si ponechal právo na finanční účast v projektu. Není ani známo, kdo bude v nové verzi hrát. Že by to byl Arnold Schwarzenegger, je vysoce nepravděpodobné.

Fandové filmu vyjádřili na serveru Hollywood Reporter své znechucení nad tímto typicky hollywoodským nápadem. Jeden čtenář považuje přímo za urážku, že někdo strká prsty do tak jedinečného filmu. Jiný dodal, že starý Total Recall nedávno viděl, stále vypadá skvěle a nový film bude "zcela zbytečný a stupidní remake".

"Copak Philip K. Dick nemá jiné povídky, které jdou zfilmovat? Můžou být stejně dobré a  nenaštvou fanoušky originálu," poznamenal další.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám