Hlavní obsah

Kryštof zahrál celé album Srdcebeat naživo

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poprvé naživo mohli fanoušci skupiny Kryštof slyšet v Ostravě nové album Srdcebeat, které se okamžitě po vydání vyšvihlo na první místo prodeje hudebních nosičů v Česku.

Foto: Aleš Honus , Právo

Richard Krajčo v pátek v Ostravě

Článek

Páteční premiéra byla určena pouze pro tisícovku diváků, kteří vyhráli vstupenky v soutěžích a kteří se na nádvoří pivovaru Ostravar sjeli z celé republiky.

Kapela zahrála opravdu celé album, přičemž písně zněly ve stejném pořadí jako na cédéčku. Ve druhé části koncertu Kryštof přidal ještě několik starších hitů, například Obchodníka s deštěm, Atentát či Cestu.

To, že se do pivovaru sjeli opravdu nejvěrnější fanoušci, a především fanynky, bylo patrné z toho, že velká část z nich většinu novinkových písní odezpívala zpaměti. Největší úspěch měla pochopitelně skladba Srdcebeat, která je prvním singlem z alba.

„Říkají nám, že je to strašná diskoška. Ale když my to tak rádi hrajeme,“ řekl k titulní písni zpěvák Richard Krajčo, který si koncert evidentně užíval, stejně jako další členové kapely.

V Ostravě také Krajčo prozradil, že původně se mělo album jmenovat podle jiné písně Vysněnokrajina. „Jak je ale v naší kapele zvykem, tak jsme hlasovali a byl jsem přehlasován. Bylo to pět ku dvěma. My jsme s Kubou hlasovali proti stádu, nicméně bylo nám to prd platné. Ale písnička na albu zůstala a určila celou náladu té desky,“ řekl o Vysněnokrajině.

Reklama

Výběr článků

Načítám