Hlavní obsah

Krotitelé duchů se vrátí ke kořenům. Nebude chybět ani Sigourney

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V roce 2020 půjde do kin nové pokračování Krotitelů duchů a tentokrát nepůjde o experiment typu „všechny postavy musí být ženy, i když to nedává smysl“. Po propadáku Krotitelky duchů se pojetí vrací zpět k 80. letům. Dokonce v tom bude hrát i Sigourney Weaverová, která měla vedlejší roli v původním snímku z roku 1984.

Foto: Columbia Pictures

Bill Murray a Sigourney Weaverová v prvních Krotitelích duchů.

Článek

„Bude to bláznivé zase spolupracovat s klukama,“ neskrývá herečka a ikona sci-fi své nadšení.

Myslí tím původní krotitele Billa Murraye a Dana Aykroyda. Další protagonista komedie Harold Ramis bohužel zemřel. Režie se ujal Jason Reitman, syn režiséra Krotitelů duchů Ivana Reitmana. Sdělil, že nejde o to, aby vytvořil nový svět, chce pokračovat v mantinelech původního příběhu, i když něco se zmodernizovat musí.

„Vždycky jsem se považoval za prvního fanouška Krotitelů duchů, když mi bylo šest a navštěvoval jsem natáčení,“ řekl začátkem roku 2019 magazínu Entertainment Weekly. „Chtěl jsem udělat film pro všechny ostatní fandy.“

Foto: Columbia Pictures

Krotitelé duchů

V roce 2016 přišlo do kin pokračování, které propadlo. Nové postavy (Melissa McCarthyová, Kristen Wiigová, Kate McKinnonová a Leslie Jonesová) zklamaly, filmu chyběl kvalitní humor i napětí. První Krotitelé duchů z roku 1984 byli naopak nečekaným hitem. Film vznikl z iniciativy Dana Aykroyda, kterého fascinovala duchařina a paranormální jevy. Původně v něm měl hrát komik Eddie Murphy, až později oslovili Billa Murraye.

Snímek plný bláznivých gagů provázely velmi pozitivní recenze a nakonec to dotáhl na ve své době nejvýdělečnější komedii v Americe. Na Oscarech byl nominován v kategoriích vizuální efekty a filmová píseň. Kongresová knihovna v roce 2015 rozhodla o umístění komedie do Národního filmového registru jako kulturně, historicky a esteticky významného díla. Jedno pokračování přišlo v roce 1989, pak následovaly animované seriály.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám