Hlavní obsah

Kraus si ve svém pořadu vyřizoval účty s radními ČT

– Praha
Novinky, Luděk Fiala

Moderátor Jan Kraus využil úvodní část posledního dílu pořadu Uvolněte se, prosím!, který Česká televize odvysílala v pátek večer, aby si přes televizní obrazovku vyřizoval své spory s některými členy Rady ČT. Ti mu vyčítali, že dal příliš prostoru zpěvačce Heleně Vondráčkové, která v nerušeném monologu líčila svou verzi sporu s kolegyní Martou Kubišovou, jež pozvána nebyla, a tak neměla možnost reagovat.

Článek

"Podle svého nejlepšího vědomí a svědomí jsem nikdy nechtěl ublížit paní Martě Kubišové, které si nesmírně vážím," začal Kraus a dodal, že si obou zpěvaček váží, ale nechce jejich spor soudit. Proto prý Vondráčkovou v její zhruba desetiminutové řeči nepřerušoval, ačkoliv u jiných hostů tak s gustem činí.

Následně se Kraus opět pustil do radních ČT, kteří jeho postup jakožto nevyvážený kritizovali. Schytal to od něj především radní Josef Pavlata, který tento týden na zasedání rady řekl, že čekal vyváženou diskusi. Kraus na to reagoval slovy, že zábavné pořady narozdíl od zpravodajství a politických debat vyvážené být nemusejí. O Pavlatově požadavku na vyváženost v zábavě prohlásil: "To už tu bylo."

Za pitomce se "omluvil" a pak se do radních obul

Kraus se také omluvil za to, že v emotivním projevu na Frekvenci 1 označil dva radní ČT za pitomce. Výrok prý nechal z vysílání stáhnout, ale neuvědomil si, že zůstal na internetu.

Následně ale svou omluvu zrelativizoval, když prohlásil: "Pitomci skutečně nepatří do diskuse o médiích."

Radní Daně Makrlíkové na její výzvu, ať Kraus z ČT odejde, když v ní pracují "čmeláci a pitomci", moderátor vzkázal, že nekritizoval ČT, ale některé radní.

Kraus se pustil také do radního Jana Prokeše, který na schůzi rady položil otázku, zda nezačíná být pořad Uvolněte se, prosím! nudný a nepřežívá se. "To je klasická řečnická finta, která je možná předzvěstí, že v lednu v pátek v půl desáté by se mohl objevit zcela nový, svěží a vynikající pořad Radní, prosím.

Na názoru, že zábavné pořady nemusejí ctít pravidlo objektivity a vyváženosti, se také shodl s publicistou Karlem Hvížďalou, jehož si k tomuto tématu do pořadu pozval jako hosta.

Anketa

Považujete nerušený desetiminutový monolog Heleny Vondráčkové o jejím soudním sporu s Martou Kubišovou za zábavný?
Ano
5,4 %
Ne
94,6 %
Celkem hlasovalo 19809 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám