Hlavní obsah

Kotvald s Hložkem zazpívali Holky z naší školky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Ke dvaceti letům, jež uplynuly od vydání nejprodávanějšího tuzemského singlu Holky z naší školky, uspořádali ve čtvrtek v Lucerně koncert Petr Kotvald a Stanislav Hložek. "Bylo by smutné, kdybychom tuhle písničku, která je nejprodávanějším a největším šlágrem v historii naší pop music, jen tak přešli," řekl ČTK Stanislav Hložek.

Foto: Josef Zajíc

ADRA Ostrava děkovala dobrovolníkům. 10.12.2013 Studenti zajistili kulturní program.

Článek

Na pódiu se spolu setkali jen pro jeden večer po pětileté pauze. S dalšími vystoupeními zpěváci nepočítají. "Jestli se to bude líbit a bude příznivá doba, abychom sem tam spolu zpívali, proč ne?" nevyloučil však případnou další spolupráci Hložek.

Duo doprovázela skupina Boom! Band. Jako host se představil dětský pěvecký sbor Petrklíč. Program byl proložen projekcí záběrů z koncertů, které Hložek s Kotvaldem absolvovali v době své největší slávy před dvěma desítkami let.

Hložek s Kotvaldem se sešli poprvé na pódiu začátkem 80. let, když spolu se skupinou Karla Vágnera doprovázeli zpěvačku Hanu Zagorovou. Největší úspěch jim přinesla Vágnerova písnička Holky z naší školky, která vyšla na více než miliónu zvukových nosičů a stala se v tomto směru nejúspěšnějším hitem v historii české populární hudby.

Dvojice se po pětileté spolupráci rozešla v roce 1986, když se Kotvald vydal na sólovou dráhu, ve které pokračuje až do současnosti. Stanislav Hložek, který moderoval dětské pořady na České televizi, se v posledních letech věnuje lidové hudbě. V Kongresovém centru bude jednou měsíčně uvádět zábavný pořad nazvaný Posezení u cimbálu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám