Hlavní obsah

Koncertním klipem k písni Neboj vzpomíná David Stypka na podzimní turné

Právo, kul

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zpěvák, skladatel, textař a hudebník David Stypka chystá své debutové album. Aktuálně představuje videoklip k písničce Neboj, který vznikl během jeho podzimního turné, na němž se představil jako host kapely Jelen.

Videoklip k písni NebojVideo: Universal Music

 
Článek

David Stypka vystupuje s kapelou Bandjeez a svým loňským minialbem na sebe upoutal pozornost odborníků i fanoušků. Jana Kirschner o něm prohlásila, že jeho hlas je „napnutý jako struna, je v něm život, radost, smutek a veliká energie“. Poklonu mu složil i Jindra Polák, zpěvák skupiny Jelen. „Takový hlas a neotřelý druh poezie už jsem v Čechách dlouho od nikoho neslyšel,“ uvedl.

Stypkovo čtyřpísňové EP Jericho vyšlo loni v létě a jeho vlajkovou lodí se stala skladba Vrány taky. Titulní Jericho je pak prvním oficiálním rádiovým singlem.

Stypkovo debutové album by mělo vyjít v březnu. Říká o něm, že jeho hlavním tématem bude strach. „Kdybych hrál veselé skladby, budu trochu neupřímný. Na pódiu i mimo ně jsem sice člověk, který rád dělá legraci a miluje sarkasmus, ale u muziky to mám jinak. Beru to jako terapii. Na veselé písničky jsou tu jiní. Ode mě to zatím žádná juchačka nebude,“ vysvětluje Stypka, který je výhradním autorem svých písní.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám