Hlavní obsah

Koncert Niny Hagen se přesouvá na září do většího sálu

Novinky, Karolina Zarzycká

Koncert punkrockové německé zpěvačky a herečky Niny Hagen, jež proslula radikálními názory, divokými koncerty a neuvěřitelným hlasovým rozsahem, se přesouvá. Místo původního termínu 28. června v pražském klubu SaSaZu koncert proběhne 23. září v KC Vltavská. Důvodem jsou přání fanoušků a větší kapacita sálu na Vltavské.

Foto: Profimedia.cz

Nina Hagen

Článek

Letos pětapadesátiletá Nina Hagen se narodila v tehdejší NDR. Již před svým odchodem do západního Německa se stala jednou z tamějších mladých hvězd koncertních pódií i stříbrného plátna. Žila a nahrávala v řadě zemí – v Německu, USA, Francii i na Ibize.

Od punku po šanson

Její styl sahá od punku, hard rocku až po reggae či šanson. Jako herečka má na svém kontě role v téměř dvaceti filmech či seriálech a vystupování v mnoha televizních pořadech a show. Natočila patnáct studiových alb, několik kompilací a spolupracovala s řadou slavných světových hudebníků.

Foto: Profimedia.cz

Nina Hagen

V roce 2009 nahrála dlouho očekávané rockové album. Podle webových stránek by jej měla představit také v Praze v rámci evropského turné.

Cover verze od Joplin, Turner či Browna

Nina se narodila v roce 1955 v tehdejším Východním Berlíně v rodině herečky a spisovatele. Po jejich rozvodu Nina vyrůstala s matkou u protirežimního písničkáře Wolfa Biermanna, kterého sledovala východoněmecká tajná policie. Jeho názory ji velmi ovlivnily a brzy musela opustit řady Socialistického svazu mládeže. Ze školy odešla v šestnácti letech a stala se členkou kapely, která hrála nejrůznější cover verze. V té době zpívala písně svých oblíbených hudebníků - Janis Joplin, Tiny Turner či Jamese Browna.

Postupně se v NDR proslavila jako jedna z nejznámějších mladých zpěvaček, hraje v několika filmech i v divadle. V roce 1974 spolupracuje s kapelou Automobil a natočí hit, který je znám i na Západě Du hast den Farbfilm vergessen. V roce 1976 s matkou emigrovala do Hamburgu za Wolfem Biermannem, kterému po koncertu v Kolíně nebylo dovoleno vrátit se zpět.

Foto: Profimedia.cz

Nina Hagen

Brzy v západním Berlíně zakládá Nina Hagen Band a její deska si získává v západním Německu značnou pozornost – jak svých hard rockovým zvukem, tak i zpěvaččinou osobností, která svými názory i vizáží vzbuzuje všude pozornost a pozdvižení. V roce 1980 se Nina Hagen stěhuje do USA.

Foto: Profimedia.cz

Nina Hagen

V roce 1982 zde vydává první anglicko-jazyčné album NunSexMonkRock, které míchá punk, funk, reggae i operu, a po něm několik dalších. V 90. letech žije zpěvačka v Paříži a vydává další desky. Hraje také v několika filmech a stává se celebritou na zdejší umělecké scéně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám